the public hearing on March 15, 2011 Appointment of Campania wines and truffles to Gambrinus
Tuesday, March 8, 2011
Toy Story Wording Invitation
With a great Wine Slow Day, Slow Food in Rome celebrated yesterday the results of its guide to the wines and the resumption of the activities for next year 2012. Scenery, unique, Palazzo delle Esposizioni is the restaurant Antonello Colonna che vi si incastona, l’Open,e presso il quale si è svolta la conferenza stampa alla presenza dei curatori Fabio Giavedoni e Giancarlo Gariglio, dell’amministratore delle edizioni Slow Food Marco Bolasco, del Presidente di Slow Food Italia Roberto Burdese e del fondatore di Slow Food Carlo Petrini. Petrini nel suo intervento, ha sottolineato il nuovo rischio cui è sottoposto il vino italiano, un comparto definito “in salute dell’agrolimentare e con tanti giovani al lavoro” a differenza di altri del settore agricoltura nei quali si registrano pesanti difficoltà (ndr: il riferimento di Petrini è alla pastorizia e alla pesca). “I vini sono ormai tutti buoni. 25 anni fa era difficile fare un vino good, now it is extremely difficult to make a bad one, "said Petrini, who went on to say that it is for new farmers to work for the identity of their wines. Speaking at their home address said: "Bring forward proudly in your area, let the wine is, first, what appeals to you, before consumers and guide".
Petrini concluded his speech by stressing the role that the sector can play in a more general economy and related activities to safeguard and preserve the area, inviting wine, called diamond-food, "think of agriculture too weak ". A beautiful mattinata, insomma, i cui dettagli racconto sul sito di Luciano Pignataro
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